Half september werd de nieuwe collectie van het Nederlands Elftal gelanceerd en dat riep een hoop verbazing op. Terwijl de reacties op het blauwe Nederlands Elftal shirt relatief positief waren, was dat bij het thuisshirt een stuk minder. De lichtoranje tint werd niet goed ontvangen en zowel de KNVB als de Nike kregen een hoop kritiek.

Laatstgenoemde heeft opvallend genoeg een collectie gelanceerd die, hoewel de meningen zullen verschillen, toch bijzonder mooi te noemen is. Vooral de trainingscollectie is sprankelend en zelfs een stuk meer in het oog springend dan de wedstrijdcollectie.

Wel fatsoenlijk oranje

Anders dan het wedstrijdshirt heeft de trainingscollectie wel een fatsoenlijke kleur oranje gekregen. Dat geldt voor de sweater, trainingsjasje, en zelfs het fleece shirt dat onderdeel is van de collectie. Voor de blauwe lijn is precies dezelfde blauwe kleur aangehouden als in het uitshirt, voor de thuiscollectie geldt dat er een donkere tint oranje is gebruikt terwijl het belangrijkste trainingsjasje over meerdere tinten oranje beschikt. Daarbij is gebruik gemaakt van twee egale tinten oranje zonder schreeuwende overgangen of vlammen.

De leeuw staat weer centraal

Waar het vorige voetbal een print van geometrische vormen had die de kop van een leeuw moesten symboliseren, staat de leeuw bij het nieuwe voetbalshirt van Nederland ook centraal. Deze nieuwe print is volgens de designers van Nike een verwijzing naar het Totaalvoetbal waarmee Oranje zichzelf wereldwijd op de kaart zette in de jaren ’70. Wie naar de nieuwe collectie van het Nederlands Elftal gaat, ziet daar wel een gedeeltelijk aparte lijn voor het dameselftal, hoewel er voor elk item van de mannencollectie ook wel een vrouwenvariant is. De collectie voor de Oranje Leeuwinnen bestaat doorgaans uit eigen items zoals eigen trainingsshirts. Beide elftallen moeten als afzonderlijke selecties worden beschouwd en daar horen eigen collecties bij.

Programma van het Nederlands Elftal

De volgende wedstrijd dat de Oranje Leeuwinnen het moeten opnemen tegen een nieuwe tegenstander is op 11 november 2022 als het vriendelijke duel tegen Costa Rica op het programma staat. De eerstvolgende keren dat het mannenelftal van Van Gaal een wedstrijd speelt is al meteen op het WK 2022. Op 21 november speelt Oranje het eerste groepsduel tegen Senegal. Ondanks dat Oranje dan officieel de uitspelende ploeg is, is de kans groot dat het Nederlands Elftal het nieuwe thuisshirt zal dragen. Het oranje thuisshirt heeft namelijk nog net genoeg contrast met het witte thuisshirt van de Senegalezen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen