Het is geen geheim dat bier een van de populairste dranken ter wereld is. Maar wat maakt het zo bijzonder? Is het de verscheidenheid aan smaken? De bruisende koolzuur? Het feit dat het relatief weinig calorieën bevat? Wij denken dat het misschien iets te maken heeft met het feit dat het de perfecte winterdrank is. Hier lees je waarom:

Blog Lichaam: Bier is cozy en gezellig

Laten we eerlijk zijn, tijdens de wintermaanden willen we alleen maar op de bank krullen met een deken en een goed boek (of Netflix show). En wat past er beter bij een gezellige avond thuis dan een lekker warm biertje? Of nog beter: kies voor een bier adventskalender om er élke dag van te genieten. Het alcoholgehalte helpt de kille avond te verzachten, en de moutigheid geeft je een warm gevoel van binnen. Bovendien gaat er niets boven het openen van een koud biertje uit de koelkast.

Bier zit boordevol vitaminen en mineralen

Wist je dat bier boordevol vitaminen en mineralen zit? Het is waar! Bier is rijk aan B-vitaminen zoals niacine, riboflavine en thiamine, die de stofwisseling en energieproductie ondersteunen. Bier bevat ook silicium, dat belangrijk is voor gezonde botten, huid, haar en nagels. Dus als iemand je de volgende keer belachelijk maakt omdat je te veel bier drinkt, zeg dan gewoon dat je het voor je gezondheid doet!

Bier is er in eindeloze variëteiten

Een van de beste dingen aan bier is dat er eindeloos veel soorten zijn om uit te kiezen. Of je je bier nu licht of donker, fruitig of hoppig, moutig of bitter lekker vindt, er is zeker een soort voor iedereen. En met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, raak je nooit uitgekeken op het drinken van bier! In feite is het uitproberen van nieuwe bieren een geweldige manier om je horizon te verbreden en nieuwe favorieten te vinden.

Bier laat alles beter smaken

Laten we eerlijk zijn, alles smaakt beter als je bier drinkt. Moeten we nog meer zeggen? Tijd voor zo’n bier abonnement!

Bier is betaalbaar

Last but not least, een van de beste dingen aan bier is dat het betaalbaar is. Of je nu een sixpack in de supermarkt koopt of een paar rondjes aan de bar, bier is niet duur. En vergeleken met andere soorten alcohol, zoals wijn en sterke drank, krijg je met bier absoluut het meeste waar voor je geld. Dus als je op zoek bent naar een portemonneevriendelijke manier om van je favoriete winteractiviteiten te genieten, kijk dan niet verder dan bier!

Conclusie:

Het valt niet te ontkennen dat bier een van ‘s werelds populairste dranken is, en dat is niet voor niets! Niet alleen is het warm en gezellig, boordevol vitaminen en mineralen, en betaalbaar, maar het is er ook in eindeloze variëteiten en laat alles beter smaken. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar de perfecte winterdrank voor bij het vuur of om te delen met vrienden op een vakantiefeest, pak dan een koude…uit de koelkast – je zult niet teleurgesteld zijn!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen